ГоловнаЕкономікаБізнес

Торгова мережа "Амстор" відновлюється після знищення всієї IT інфраструктури

У компанії не змогли назвати дату відкриття усіх торгових центрів "Амстор"

Торгова мережа "Амстор" відновлюється після знищення всієї IT інфраструктури
Фото: amstor.ua

Спеціалісти Смарт-Холдингу і групи компаній "Амстор" продовжують підготовку магазинів торговельної мережі до відкриття.

У більшості магазинів відновлено IT-інфраструктуру магазинів і бази даних, проведено інвентаризацію товарів і поповнення асортименту, успішно проведено тестування процесу продажів в одному з київських магазинів, пишуть "Українські новини".

"Торговий центр, розташований на вулиці Майорова у Києві, став для нас тестовим майданчиком, який дозволив виробити алгоритм відновлення роботи всіх магазинів мережі. Досить складно "запустити" магазин "з нуля", адже всі бази даних були знищені, IT обладнання та всю документацію вивезли в невідомому напрямку екс-керуючі торговельною мережею брати Вагоровські. Таким чином, вони намагалися приховати обсяги розкрадань і піти від відповідальності", - заявили у Смарт-Холдингу.

У компанії не змогли назвати дату відкриття всіх торгових центрів "Амстор", тому процес відновлення нормальної роботи мережі ускладнюється тим, що кілька матеріально відповідальних осіб не виходять на роботу за вказівкою братів Вагоровських і приховують фінансову та кадрову документацію. "У тих магазинах, де співробітники припинили виконувати злочинні вказівки екс-керівників, уже виплачується заробітна плата, налагоджено процес інвентаризації. Це дозволить ці магазини запустити одними з перших", - упевнені в компанії. 19 січня Смарт-Холдинг здійснив виплату заробітної плати персоналу магазинів мережі "Амстор" у Києві та Дніпропетровську.

Нагадаємо, що 31 грудня 2014 року озброєні люди заблокували роботу низки магазинів мережі "Амстор" у Києві, Запоріжжі, Дніпропетровську, Маріуполі та інших містах. На місця подій прибула міліція, роботу магазинів відновили, але ненадовго. Зараз не працює більшість магазинів мережі "Амстор".

Смарт-Холдинг, основний акціонер "Амстору", заявив, що озброєні люди, які блокували магазини мережі, діяли за вказівкою її колишнього керуючого і міноритарного акціонера Володимира Вагаровського. Екс-керуючий не погодився з рішенням головних власників про відсторонення його від управління групою компаній "Амстор" і робить усе, щоб дестабілізувати роботу торгових центрів і приховати обсяги розкрадань. Результати аудиту, проведеного головним акціонером, виявили спроби Вагоровських привласнити компанію, а також розкрадання коштів для особистого збагачення.

Вагоровські на цей момент контролюють магазини на території, так званої, "ДНР", виторг яких не надходить на рахунки ГК "Амстор".

Компанія "Гелабран Реал Істейт" - акціонер, який стояв біля витоків створення групи компаній "Амстор" (входить до сфери впливу Едуарда Шифріна й Олександра Шнайдера), підтримав головного акціонера групи - Смарт-Холдинг у прагненні стабілізувати роботу торгових центрів "Амстор" по всій Україні. У повідомленні компанії йшлося: "Ми засуджуємо дії міноритарного акціонера Володимира Вагоровського і колишнього менеджменту в особі Олександра Вагоровського, які призвели до зупинки роботи магазинів.

У 2009 році Шифрін і Шнайдер - мажоритарні акціонери торговельної мережі "Амстор" - продали частину своїх акцій компаніям, пов'язаним зі Смарт-Холдингом. Їхня частка зменшилася з 60 до 15%. Смарт-Холдинг став головним акціонером торговельної мережі з 70% акцій. Частину акцій викупили у міноритарного акціонера ГК "Амстор" Володимира Вагоровського. Його частка зменшилася з 40 до 15%. Брати Олександр і Володимир Вагоровські за рішенням акціонерів донедавна займалися операційним управлінням торговельною мережею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram