ГоловнаЕкономікаБізнес

Міні-друкарня: лазерні принтери для повсякденного друку Новости компаний

Назавжди відійшли в минуле ті часи, коли книги, документи писалися від руки, а фотографії проходили тривале проявлення. Винахід ксероксів і принтерів заощадив людству масу корисного часу. Друкарні запрацювали рекордними темпами. Продуктивність офісної праці зросла в сотні разів. Студентам більше не треба довгими ночами строчити контрольні роботи. Швидкий набір тексту, створення комп'ютерного файлу, відправлення на принтер, одне клацання мишки - і зашелестіли білі аркуші з чіткими, рівними рядками букв.

Принтери бувають різні…

Струменеві принтери. У пристроях цього типу точкове зображення формують найтонші струмені рідкої фарби, яка вихлюпується на аркуш паперу. Барвник герметично залитий у змінні картриджі. Ті встановлюються у друкувальну голівку. Один картридж призначений для чорно-білого, інший - для кольорового друку. Це характерно для офісних принтерів, а ось у промислових приладах подача фарби дещо інша. Чорнило надходить у головки на каретці через САП - систему автоматичної подачі. Різновидів струменевих принтерів - безліч. Адже тільки вони здатні видати найякісніше і стійке зображення з насиченою кольоровою гамою. Саме тому струменеві принтери використовують для друку на широких форматах, в інтер'єрних розробках, створенні рекламної та сувенірної продукції. Є навіть спеціальні міні-принтери для дизайну нігтів в манікюрних салонах.

У побуті і повсякденній роботі організацій найчастіше зустрічаються струменеві принтери офісного призначення. Вони компактні, недорого коштують і видають в середньому до 8-ми сторінок за хвилину на форматі аркуша А4.

Багатофункціональний CANON PIXMA MP 540 – фотостудія на робочому столі
Багатофункціональний CANON PIXMA MP 540 – фотостудія на робочому столі

Лазерні принтери. Без цього продуктивного і економічного пристрою не бачить свого існування жоден солідний офіс. За швидкістю друкування документів і кольорових зображень лазерні принтери б'ють усі рекорди. Так, у 2009 році найкращим назвали принтер Dell 5130cdn (США). Він видавав 37 сторінок за хвилину при друку з двох сторін. Його сьогоднішня швидкість - 45-47 сторінок одностороннього друку. Загальна продуктивність одного картриджа сягає 18 тисяч чорно-білих відбитків і 12 тисяч кольорових.

На жаль, навіть кольоровий лазерний друкар непридатний для видачі фото, зате чудово справляється з зображеннями, схемами, іншими об'єктами в організаційних документах. Він працює на 55% швидше, ніж струменевий. Середня швидкість звичайного лазерного принтера - близько 18 сторінок на хвилину. Його витратні матеріали - порошковий тонер для створення зображення, барабан, чутливий до світла лазерного променя і ракельне лезо для видалення залишків невикористаного тонера. Кольоровий лазерний принтер оснащено кількома картриджами. У більшості пристроїв є чотири виходи для різних кольорів тонера.

Всі деталі принтера об'єднано в блоки (юніти), кожен з яких виконує свою функцію. Лазерний промінь надходить у барабанний блок. Там, на світлочутливому барабані, він малює електростатичне зображення. Воно невидиме, поки не зустрінеться з порошком. Тонер переноситься зі сховища (бункера) за допомогою магнітного вала на барабан. Той обертається і залишає на папері відбиток. Після того, як зображення закріпиломя гарячою термофіксацією, лист виходить з принтера.

HP LASERJET P1102 – бюджетний принтер зі швидкістю друку 18 сторінок за хвилину
HP LASERJET P1102 – бюджетний принтер зі швидкістю друку 18 сторінок за хвилину

За матеріалами сайту http://www.foxtrot.com.ua/

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram