ГоловнаЕкономікаБізнес

Ахметов купив родовище глини на Донбасі

Донецький олігарх придбав підприємство в "зоні ризику"

Ахметов купив родовище глини на Донбасі
Фото: umgukraine.com

Сировинний холдинг United Minerals Group Ріната Ахметова купив родовище глини в підконтрольному Україні Добропільському районі Донецької області (між захопленим бойовиками Донецьком і Добропіллям - близько 60 кілометрів).

Як повідомила прес-служба компанії, йдеться про придбання 100% корпоративних прав на ТОВ "Фірма "Донкерампромсировина", яке розробляє Торецьке родовище вогнетривких і тугоплавких глин. Балансові запаси глини на родовищі оцінюють у 4,5 млн тонн, суму операції не розкривають.

Продавцем активу виступила італійська Marazzi Group. Переговори про продаж родовища почалися ще 2011 року. За умовами угоди, сировину з Добропільського району і далі постачатимуть на заводи Marazzi Group в Італії та Росії.

United Minerals Group об'єднує вже чотири глиновидобувні підприємства: "Веско", "Дружківське рудоуправління", "Вогнетривкеруд" і Фірму "Донкерампромсировина". Усі вони розташовані в Донецькій області, на території, контрольованій українською владою. Розробляються кар'єри в місті Дружківка, а також на землях Слов'янського і Добропільського районів.

Балансові запаси UMG - більш ніж 300 млн тонн глини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram