ГоловнаЕкономікаБізнес

Крим націоналізував енергетичну компанію Ахметова

Окупанти присвоїли "ДТЕК Крименерго"

Крим націоналізував енергетичну компанію Ахметова
Фото: www.dtek.com

Парламент окупаційної влади Криму в середу вирішив націоналізувати ПАТ "ДТЕК Крименерго". За це рішення проголосували 66 депутатів, повідомляє "Крыминформ".

"Після консультацій між мною і Володимиром Андрійовичем [Константиновим] мною було прийнято рішення про внесення пропозиції в Держраду Криму про націоналізацію публічного акціонерного товариства "Крименерго". Я впевнений, що кримчани сприймуть це рішення з ентузіазмом, усі ви знаєте про те, як працювало "Крименерго" останніми роками, особливо після приватизації: подвійне авансування платежів для підприємців, реальне вимагання грошей у різних підприємств під різними приводами", - цитує видання голову окупаційної влади Сергія Аксьонова.

Після його промови депутати кримського парламенту проголосували за націоналізацію "Крименерго".

Нагадаємо, що компанія DTEK Holdings Limited Ріната Ахметова стала власником "Крименерго" навесні 2012 року, коли приватизувала 45% акцій за 19,5 млн гривень. За рахунок цієї операції її частка в компанії перевищила 57%. Також власником суттєвої частки в компанії є держава Україна через НАК "Енергетична компанія України", їй належать 25% акцій.

"Крименерго" передає і постачає електроенергію споживачам Криму. Загальна протяжність ліній "ДТЕК Крименерго" становить 31,9 тис. км. Сумарна потужність 270 трансформаторних підстанцій 35-110 кВ сягає 6028 МВА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram