ГоловнаЕкономікаДержава

Україна попросила ЄС збільшити квоти на сільгосппродукцію

Міністр Павленко зустрівся з єврокомісаром з питань села Хоганом

Україна попросила ЄС збільшити квоти на сільгосппродукцію
Фото: minagro.gov.ua

Україна попросила Європейський Союз збільшити квоти на сільгосппродукцію або навіть скасувати їх.

Таку пропозицію озвучив сьогодні в Берліні міністр АПК України Олексій Павленко на зустрічі з єврокомісаром із сільського господарства Філом Хоганом, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

"Українська сторона розробила низку першорядних законів, щоб забезпечити якість продукції харчування та гармонізації законодавства України відповідно до вимог ЄС. Пріоритетом для нас залишається якнайшвидше ухвалити закони у сфері фітосанітарного контролю. Це дозволить уповні використовувати тарифні квоти і режим вільної торгівлі між Україною і ЄС", - заявив він.

Зараз квота на безмитний ввіз для України для зернових становить 400 тис. тонн кукурудзи, 250 тис. тонн ячменю, 950 тис. тонн пшениці. Також установлено квоти на низку продуктів тваринництва, таких як яйця й інші товари. Їхній повний перелік є на сайті Єврокомісії.

Торік багато квот вичерпалися буквально за кілька місяців після 23 квітня, коли Євросоюз запровадив пільги на постачання з України. Квоту на мед, наприклад, Україна вичерпала 20 серпня, а квоту на постачання фруктових і ягідних соків - узагалі в травні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram