ГоловнаЕкономікаБізнес

"Народний фронт": закон про кворум акціонерів не вирішує проблему "Укрнафти"

Партія закликала ухвалювати закони заради результату, а не піару

"Народний фронт": закон про кворум акціонерів не вирішує проблему "Укрнафти"
Фото: ukrnafta.com

Фракція "Народного фронту" заявила, що закон про кворум акціонерів, проголосований у вівторок, не вирішує проблему "Укрнафти", заради якої за великим рахунком його й ухвалили. Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

Нардеп Олександр Кірш підкреслив, що в законопроекті закладена неточність, яка суттєво ускладнює його застосування до "Укрнафти". В ухваленій редакції йдеться, що кворум для зборів акціонерів знижується з 60% до 50% + 1 акція для тих компаній, де мажоритарним акціонером є держава. Проте в "Укрнафти" 50% + 1 акція належить не державі, а державному "Нафтогазу України". Партія нагадує, що вона пропонувала голосувати за альтернативний проект №1310-2, в якому не було такого недогляду.

Крім того, у затвердженому проекті №1310 встановлюються різні терміни введення його норм в дію для тих підприємств, які мають значну частку державної форми власності, і для інших. Такий підхід у партії вважають порушенням законодавства та Конституції, оскільки одні форми власності захищені більше за інші.

"Фракція "Народного фронту" є послідовним прихильником того, щоб парламентські рішення ухвалювалися не заради піару, а заради конкретного результату в інтересах народу України і української держави і згідно з Конституцією України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в "Укрнафті" понад 40% контролюють компанії, пов'язані з групою "Приват" Ігоря Коломойського. Це дозволяло їм кілька років блокувати проведення зборів акціонерів для розподілу дивідендів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram