ГоловнаЕкономікаБізнес

Націоналізацію майна в Криму порівняли з більшовицькою експропріацією

Окупаційна влада називає свої дії "поверненням власності"

Націоналізацію майна в Криму порівняли з більшовицькою експропріацією
Фото: Алёна Василевская

Окупаційна влада Криму з березня націоналізувала приватну власність на суму понад $1 млрд. Про це йдеться у публікації The New York Times, яка посилається на підрахунки колишніх власників і юристів.

Настільки масштабної експропріації власності не було в Криму з часів революції 1917 року. І, як більшовики, окупаційна влада не виплачує компенсації колишнім власникам, каже голова наглядової ради ВАТ "Суднобудівний завод "Залив" Микола Кузьменко. "Якщо ви чините, як комуністи у 1917, і забираєте все, то так і скажіть. Якщо немає компенсації, це виглядає, як крадіжка", - підкреслив він.

При цьому представники керівництва Криму не вважають, що проводять конфіскацію майна, а воліють називати це націоналізацією і примусовим поверненням у держвласність. "Нічого не конфіскувалося. Існує процедура примусового викупу", - заявив глава кримського парламенту Володимир Константинов.

За його словами, кримська влада повертає власність, яку "вкрала" влада України і олігархи.

Нагадаємо, що під кримську націоналізацію потрапили активи Ігоря Коломойського, Сергія Тарути, Олександра Лещинського, Костянтина Жеваго та інших українських бізнесменів. Крім того, окупаційна влада привласнила всі підприємства держави Україна, в тому числі виноробні заводи і газову компанію "Чорноморнафтогаз".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram