ГоловнаЕкономікаДержава

Зниження рейтингу Fitch у Москві вважають політичним рішенням

Довгостроковий рейтинг Росії опустився на нижній щабель інвестиційного рівня

Зниження рейтингу Fitch у Москві вважають політичним рішенням
Фото: www.profi-forex.org

У Москві вважають, що рішення агентства Fitch знизити суверенні рейтинги Росії має політичне підґрунтя і не мотивоване з економічної точки зору. Таку думку висловив російський урядовий експерт, передає "Интерфакс".

Агентство не називає імені експерта, але уточнює, що той назвав рішення Fitch "політично заангажованим, непартнерським, економічно абсолютно не мотивованим".

Сьогодні вночі рейтингове агентство Fitch знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента РФ у національній та іноземній валютах з "ВВВ" до "ВВВ-" - останнього ступеня інвестиційного рівня, причому прогноз зміни рейтингів - "негативний".

Згідно з повідомленням Fitch, одночасно були погіршені оцінки пріоритетних незабезпечених боргових зобов'язань РФ у національній та іноземній валютах - також з "BBB" до "BBB-". Межу рейтингу країни знижено з "BBB" до "BBB-".

У мотивуванні зниження рейтингу Fitch вказав на такі фактори, як різке падіння рубля і цін на нафту, а також різкий злет ключової ставки до 17%. Негативний вплив на російську економіку зберігають західні санкції, через які російські банки і держкорпорації позбавлені доступу до зовнішніх ринків капіталу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram