ГоловнаЕкономікаБізнес

Британська нафтогазова компанія зупиняє програму буріння свердловин в Україні

Роботу бурової установки вже припинено

Британська нафтогазова компанія зупиняє програму буріння свердловин в Україні
Архив
Фото: rosneft.ru

Британська нафтогазова компанія з активами в Україні - JKX Oil & Gas - зупиняє свою програму буріння свердловин на 2015 рік через дворазове підвищення податків та зобов'язання промислових споживачів газу купувати паливо в зимовий період виключно в НАК "Нафтогаз України", що значно звужує ринок для приватних гравців. Про це йдеться в повідомленні компанії, розміщеному на сайті Лондонської фондової біржі, повідомляє УНІАН.

Як зазначає JKX, роботу бурової установки Skytop вже припинено.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2014 року Кабінет Міністрів України збільшив із 74 до 152 перелік компаній, які зобов'язані купувати природний газ із грудня 2014 року по лютий 2015-го виключно в державного енергохолдингу НАК "Нафтогаз України".

У список, зокрема, включено азотні підприємства, яким наприкінці вересня уряд заборонив купувати газ українського видобутку або з українських газових сховищ.

Ці зобов'язання також поширюються на 11 теплогенерувальних і 5 енергогенерувальних компаній.

Окрім цього, наприкінці грудня 2014 року Верховна Рада встановила на постійній основі ставку плати за користування надрами в разі видобутку природного газу для приватних компаній на рівні 55% замість 28%, що діяли до серпня 2014 року.

Компанія JKX Oil&Gas plc займається розвідкою, видобутком нафти і газу в Україні (основний бізнес), Грузії, Угорщині, Болгарії, Словаччині, США та Росії. JKX Oil & Gas входить до лістингу Лондонської фондової біржі.

В Україні JKX Oil & Gas через створену 1994 року Poltava Petroleum Company (СП "Полтавська газонафтова компанія") розробляє Ново-Миколаївське родовище в Полтавській області загальною площею 271 кв. км, а також має дозволи на розвідку Заплавського, Єлизаветівського і Червоноярського-Східного родовищ загальною площею 171,2 кв. км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram