ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна сьогодні запитає дозволу ЄС на введення імпортного збору

Додатковий збір може суперечити угоді про асоціацію з ЄС

Україна сьогодні запитає дозволу ЄС на введення імпортного збору
Фото: newtent.info

Україна ввечері в понеділок проведе консультації з Європейською комісією про введення додаткових імпортних мит.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Сьогодні ввечері заплановано проведення термінових консультацій Україна - Єврокомісія (ЄК) у форматі відеоконференції з питання введення додаткових імпортних мит відповідно до Закону України "Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України відповідно до статті XII Генеральної угоди про тарифи і торгівлю 1994 року", - йдеться в повідомленні.

Від України в цьому заході візьмуть участь представники Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі та МЗС, з боку ЄС - керівник групи підтримки України Петер Балаш і представники торгового блоку ЄК.

3 січня заступник міністра фінансів Денис Фудашкін заявив, що введення додаткового збору 5-10% на весь імпорт залежить від того, чи схвалять такий крок міжнародні фінансові організації.

"Щодо закону, яким передбачено введення тимчасового збору... Прикінцевими положеннями цього закону передбачено, що він набирає чинності після завершення консультацій з міжнародними фінансовими організаціями щодо застосування цього інструменту як методу регулювання платіжного балансу і стабілізації резервів НБУ. Після завершення відповідних консультацій, які проводить уряд із відповідними організаціями, буде оприлюднено рішення Кабміну про його запровадження або незапровадження", - сказав він.

Нагадаємо, ухвалюючи закон про введення імпортного збору, кілька депутатів заявляли, що він суперечить угоді про асоціацію з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram