ГоловнаЕкономікаФінанси

Гонтарева звинуватила нардепа у виведенні активів з банківської системи

Голова Нацбанку відповіла Святашу і Писаренку на законопроект про її звільнення

Гонтарева звинуватила нардепа у виведенні активів з банківської системи
Фото: tsn.ua

Голова Нацбанку Валерія Гонтарева звинуватила одного з нардепів у виведенні активів із банківської системи на користь свого бізнесу.

"Фонд гарантування часто отримує банки, в яких давно нічого вже немає, а цілком може бути, що ніколи нічого й не було. Багато цих банків працювали, як пилосмок. Це коли ти збираєш гроші вкладників, даєш їх своєму бізнесу, а після цього банк зникає назавжди. Навіть ті два депутати, які зареєстрували у Верховній Раді законопроект про моє звільнення, то один з них саме з банківської системи виводив активи, а інший допомагав йому вирішувати питання в судах", - сказала вона сьогодні на прес-конференції.

Законопроект, про який йдеться, зареєстрували власник групи "АІС" Дмитро Святаш і голова юридичного комітету парламенту Валерій Писаренко.

Нагадаємо, що раніше УкрСиббанк разом з Альфа-банком і ВТБ звинувачували "АІС" в ухиленні від повернення кредитів з використанням шахрайських схем

Група компаній "АІС" працює в Україні з 1992 року. Основним видом діяльності групи є продаж і обслуговування нових автомобілів і автобусів, а також постачання і продаж оригінальних запчастин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram