ГоловнаЕкономікаБізнес

"М.С.Л." подала до суду для спростування її приналежності росіянам

Лотерейний оператор звинуватив нардепів у поширенні неправдивої інформації

"М.С.Л." подала до суду для спростування її приналежності росіянам
Фото: www.msl.ua

Оператор державних лотерей "М.С.Л." подав позов до Печерського суду Києва про спростування інформації, поширеної народними депутатами Степаном Барною і Віктором Романюком, про приналежність оператора громадянам Російської Федерації та використання коштів від проведення державних лотерей на фінансування російської армії.

Як пише Espreso.tv, поширена депутатами інформація, на думку генерального директора оператора "М.С.Л." Андрія Урядового, "настільки безглузда, що ми вважали, що її немає сенсу навіть коментувати. Однак вона навмисне поширюється деякими особами. Донедавна ми пов'язували їх з представниками нелегального грального бізнесу, який намагається легалізуватися останнім часом силами лобістів у Міністерстві фінансів і в уряді і прагне будь-яким способом очорнити легальних операторів лотерей. Тому ми не можемо більше не реагувати на бруд, який поширюється з високих трибун".

Згідно з інформацією із сайту оператора, його мажоритарними власниками є громадянин ЄС Маркос Шіапаніс, а також громадяни України.

Звинувачення у фінансуванні російської армії ще безглуздіше, якщо врахувати, що оператор "М.С.Л." - українське підприємство з 43-річною історією, найбільший платник військового збору в державі. Тільки 2013 року оператор перерахував державі понад 300 млн грн податків. 2014 року ця сума могла б бути більшою, якби не спроби лобістів нелегального азартного бізнесу припинити діяльність законних державних лотерей.

Як відомо, нещодавно Міністерство фінансів ініціювало повну легалізацію грального бізнесу в Україні, мотивуючи своє рішення "інтересами бюджету". При цьому діяльність діючих операторів державних лотерей планують припинити. Ініціатива не знайшла підтримки у Верховній Раді, однак, як видно, лобісти нелегалів не мають наміру зупинятися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram