ГоловнаЕкономікаБізнес

Головні російські олігархи за рік збідніли на $50 млрд

Усманов більше не найбагатший росіянин

Головні російські олігархи за рік збідніли на $50 млрд
Владелец "Новатэк" пострадал больше всех
Фото: EPA

15 головних російських олігархів за рік збідніли на 50 млрд доларів через західні санкції, дешеву нафту і девальвацію рубля. Про це пише CNN, яке проаналізувало дані рейтингу мільярдерів від Bloomberg.

Більше за інших постраждали керівник газової компанії "Новатек" Леонід Міхельсон (-8,7 млрд доларів), власник Новолипецького меткомбінату Володимир Лисін (-7 млрд доларів) і вже не найбагатший росіянин Алішер Усманов (-6,4 млрд доларів). У рейтингу мільярдерів його обійшов Віктор Вексельберг (група "Ренова").

Також істотно скоротився статок голови ради директорів "Еврохима" Андрія Мельниченка (-5,8 млрд доларів), гендиректора роздрібної мережі "Магнит" Сергія Галицького (-5 млрд доларів), глави "Лукойла" Вагіта Алікперова (-4,9 млрд доларів), власника "Альфа-груп" Михайла Фрідмана (-3,5 млрд доларів), гендиректора "Норильского никеля" Володимира Потаніна (-2,8 млрд доларів), співвласника "Альфа-груп" Германа Хана (-3,3 млрд доларів) і власника групи "Онексим" Михайла Прохорова (-2,4 млрд доларів).

Нагадаємо, що в російському МЗС звинувачують США в тому, що вони санкціями намагаються домогтися відставки Володимира Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram