ГоловнаЕкономікаФінанси

МВФ заступився за Гонтареву

Порошенко провів першу зустріч після повернення з Австралії

Міжнародний валютний фонд заступився за голову Нацбанку Валерію Гонтареву, яку багато хто вважає винуватою в обвалі гривні.

Гонтареву підтримав перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон під час розмови з президентом Петром Порошенком, який повернувся з Австралії.

"Представники керівництва МВФ високо оцінили новий уряд України, зокрема, залучення до роботи міжнародно визнаних фахівців з досвідом успішного проведення реформ, а також керівництво Національного банку. Девід Ліптон особливо відзначив призначення міністром фінансів Наталії Яресько, а також висловив підтримку голові Національного банку Валерії Гонтаревій", - повідомляє прес-служба президента.

Порошенко і Ліптон обговорювали питання співпраці України і МВФ та виконання поточної програми співпраці.

Президент також спробував переконати фонд у тому, що Україна буде проводити реформи, незважаючи на складну ситуацію. За його словами, влада зараз одностайна в реформуванні країни.

Нагадаємо, що у Верховній Раді зареєстровано проект постанови про звільнення Гонтаревої. Втім, його внесли позафракційні Дмитро Святаш і Валерій Писаренко, тому він не має перспектив прийняття.

Гонтарева керує Національним банком з 19 червня 2014 року, раніше вона очолювала інвесткомпанію ICU.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram