ГоловнаЕкономікаДержава

ЗАЕС достроково під'єднала до мережі перший енергоблок

Дефіцит електроенергії в Україні знизиться

ЗАЕС достроково під'єднала до мережі перший енергоблок

На тлі великого дефіциту потужності в енергосистемі України Запорізька АЕС достроково вивела з планового ремонту перший енергоблок. Його мали під'єднати до мережі напередодні Нового року. Ремонтні роботи були розраховані на 114 днів, але атомникам удалося вкластися в 97 діб.

"Достроковий вихід енергоблоку з планового ремонту означає, що країна отримає додаткові кіловат-години електроенергії", - йдеться в повідомленні прес-служби ЗАЕС.

Зараз на Запорізькій АЕС у роботі 6 енергоблоків. Сумарна потужність становить 5300 МВт.

Перший енергоблок - найстаріший на ЗАЕС. 10 грудня йому виповнилося 30 років. За цей час виробив 169,7 млрд кВтг електроенергії, а з початку 2014 року - більш ніж 5,5 млрд кВтг електроенергії.

У цілому в країні працюють 13 атомних енергоблоків. На ремонті - третій енергоблок Южно-Української АЕС і перший блок Хмельницької станції.

Нагадаємо, що з початку грудня Україна зіткнулася з гострим дефіцитом електроенергії через низькі запаси вугілля (20 енергоблоків ТЕС відключено через це). Дефіцит вугілля виник через окупацію значної території Донбасу проросійськими бойовиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram