ГоловнаЕкономікаБізнес

Аеропорти на сході України закрили на прохання військових

Джерела назвали можливу причину обмеження польотів над Україною

Аеропорти на сході України закрили на прохання військових
Фото: Макс Левин

Аеропорти на сході України - у Дніпропетровську, Запоріжжі та Харкові - закрили на прохання військових, заявив сьогодні в коментарі газеті "Вести" голова Державіаслужби Денис Антонюк.

"Точних причин і деталей повідомити не можу. Усе, що можу сказати - аеропорти закрито на невизначений час. Військові попросили", - сказав він.

Тим часом "Українські новини" з посиланням на джерело в авіаційних колах повідомило, що припинення польотів пов'язане з наміром російських спостерігачів місії ОБСЄ використовувати для проведення своєї ротації військово-транспортні літаки РФ. Українська влада нібито вирішила не допустити такої можливості.

Агентство із посиланням на джерело в аеропорту також пише, що в Дніпропетровську повітряний простір закрито лише на два дні, уже в понеділок польоти можуть відновити.

Нагадаємо, про несподіване рішення закрити три великі аеропорти стало відомо ввечері в п'ятницю. Влада обмежилася коментарем про те, що це зроблено з міркувань безпеки.

Спікер медіа-центру РНБО Андрій Лисенко на щоденному брифінгу заявив, що не знає причин такого рішення.

Варто зазначити, що ще два східні аеропорти в Донецьку і Луганську не працюють із червня цього року. Злітна смуга в Луганському аеропорту повністю зруйнована під час відступу українських військових. За аеропорт Донецька йдуть запеклі бої. Навіть зараз, під час перемир'я, бойовики обстрілюють українських силовиків, які утримують термінали аеропорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram