У 2014 році в Україні через економічну кризу закрився кожен третій ресторан. До грудня у країні залишилося 15,2 тисячі робочих закладів, тоді як рік тому їх було понад 20 тисяч. Про це пише "Капитал" з посиланням на дані компанії "Ресторанний консалтинг".
"Тільки через анексію Криму та військові дії на сході загальна кількість ресторанів скоротилося на 18%", - цитує видання гендиректора компанії Ольгу Насонову.
У першу чергу страждають заклади, які відкриваються на орендованих площах. "Орендні ставки у багатьох прив'язані до валюти, а домовитися про знижки вдається не всім", - пояснила вона.
Нагадаємо, що, за даними Держстату, за три квартали оборот ресторанного господарства в Україні впав більше ніж на 10% порівняно з аналогічним періодом минулого року.