ГоловнаЕкономікаФінанси

Після реформ в Україні залишиться щонайбільше 50 банків, - банкір

Кредитні установи укрупнюватимуться або будуть закриватися

Після реформ в Україні залишиться щонайбільше 50 банків, - банкір
Фото: bnk.ua

Після реформи банківського сектору в Україні залишиться 40-50 банків, вважає Андрій Оністрат, голова наглядової ради банку "Національний кредит". Про це він сказав на конференції "Реформа фінансового сектору".

"Після того, як усі ці "розборки" (реформи, - LB.ua) закінчаться, на ринку залишаться 40-50 банків. Із них 10 будуть державними, ще 10 - з іноземним капіталом, решта - з українським капіталом. Це моя думка, суто умоглядна", - сказав Оністрат.

За його словами, на кінець року "умовно живих" банків на ринку буде всього 112. Тому що решта вже вважаються проблемними (13), або неплатоспроможними (12), або працюють з тимчасовою адміністрацією (17), або перебувають у процесі ліквідації (17), або будуть визнані проблемними найближчим часом (ще 12).

Банкір вважає, що слабкі банки будуть або ліквідовані, або почнуть об'єднуватися один з одним.

"Національний кредит" - 64-й за розміром активів в Україні (2,58 млрд гривень на початок листопада 2014 р.). Фізособи довірили банку понад 1 млрд гривень депозитів.

Банком володіють Андрій Оністрат (30,44%) і Ігор Бобнєв (20,93%), на інших акціонерів офіційно припадають частки менш ніж 10%.

Оністрат із 2004-го по 2008 рік керував Київською обласною філією "Укрсоцбанку", 2009 року був заступником глави правління "Партнер-банку", у грудні 2009 року став мажоритарним акціонером банку "Національний кредит" і очолив наглядову раду установи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram