ГоловнаЕкономікаБізнес

"КВВ Груп" заявила про крадіжку акцій "АТЕК", що належать групі

Корпоративний конфлікт на київському заводі розгляне міліція

"КВВ Груп" заявила про крадіжку акцій "АТЕК", що належать групі
Завод "АТЕК"

У "КВВ Груп" звинуватила голову наглядової ради ПрАТ "АТЕК" Андрія Нагребельного у фальсифікації реєстру акцій підприємства. Про це йдеться в офіційному повідомленні "КВВ Груп", якій належить 50% акцій підприємства, пишуть "Українські новини".

Як пояснив Ігор Усенко, співзасновник компанії "ЕкоЖитлоБуд", що входить до "КВВ Груп", в листопаді 2013 року його компанія придбала 50% акцій ПрАТ "АТЕК" у колишнього генерального директора "АТЕК" Михайла Щербакова і його дочки Наталії. Угода підтверджується відповідними договорами і розписками про отримання грошей за акції підприємства. Також колишні власники виписали довіреності на розпорядження акціями.

Однак влітку 2014 року в реєстр акцій підприємства, який веде реєстратор "Алан-реєстр" (Черкаси), внесли зміни. "Внаслідок підробки частка "КВВ Груп" виявилася зведеною до нуля", - заявив Усенко. Підприємець також повідомив, що він звернувся в міліцію про відкриття кримінального провадження за цим фактом.

Представник "КВВ Груп" зазначив, що засідання комітету кредиторів ПрАТ "АТЕК", яке проведуть 11 грудня з ініціативи Податкової служби Святошинського району міста Києва,

викликає питання. "На засідання запрошений і Нагребельний. Ми з цим не згодні. Під його керівництвом завод розпиляли на металобрухт. Територія перетворилася на тиху гавань для тітушок і бомжів. Під час санкціонованого обшуку 22 грудня було знайдено холодну і автоматичну вогнепальну зброю. Нагребельний мусить відповідати на питання слідчих прокуратури, а не обговорювати плани реструктуризації боргу, ним же і створеного штучно", - сказав Усенко.

Він звернув увагу, що рух акцій підприємства тимчасово заблоковано Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку. "Завтрашнє засідання ради кредиторів АТЕК під головуванням Податкової служби необхідно відкласти, поки фальсифікацію реєстру і крадіжку акцій Нагребельним і Ко не розслідують за законом. Ми боротимемося за правду і захистимо наше законне право власності", - підкреслив Усенко.

"Шахраї мають зазнати покарання і сісти у в'язницю. А цивілізованому бізнесу треба дати можливість працювати. Ми беремо відповідальність за активи, ми готові виплатити всі борги підприємства перед державою. Коли ми нарешті зможемо інвестувати в цей об'єкт, сотні киян отримають тут високооплачувану роботу", - підкреслив Усенко.

Холдинг "КВВ Груп" входить до трійки найбільших операторів України зі збору та переробки відходів металургійних підприємств та брухту. Київський завод "АТЕК" раніше займався машинобудуванням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram