ГоловнаЕкономікаБізнес

ГПУ вимагає забрати ліцензію на 3G у компанії Ахметова

"Тримоб" може залишитися без зв'язку третього покоління

ГПУ вимагає забрати ліцензію на 3G у компанії Ахметова
Фото: scm.com.ua

Генпрокуратура вимагає забрати ліцензію на 3G-зв'язок у мобільного оператора "Тримоб", підконтрольного Рінату Ахметову. Про це пише "Капитал" з посиланням на заяву ГПУ.

Приводом для позову стало те, що ліцензія на 35 МГц видавалася у 2005 році "Укртелекому", а "Тримоб" (дочірня компанія "Укртелекому") отримав 30 МГц з цієї смуги у 2011 році. У Генпрокуратурі вважають, що НКРЗІ тоді порушила норми закону "Про радіочастотний ресурс", переоформивши одну ліцензію двом компаніям (решта 5 МГц відійшли "Укртелекому").

Також прокуратура зазначає, що "Укртелеком" отримував ліцензію без конкурсу на пільгових умовах. Решта компаній мали отримувати їх лише через тендер.

При цьому ГПУ вважає, що "Тримоб" переоформив на себе частоти дуже дешево - лише за 170 млн гривень. Хоча ще у 2009 році НКРЗІ визначила мінімальну ціну 3G-ліцензії на рівні 400 мільйонів гривень, а зараз вона зросла до 2,7 мільярда.

Вчора відбулося перше слухання за позовом Генпрокуратури. Сторони оголосили свої позиції. Наступне слухання призначено на 23 грудня.

Нагадаємо, що вчора НКРЗІ у вівторок оголосила конкурс із продажу трьох ліцензій на стандарт UMTS (3G). Заявки на участь у тендері комісія приймає з 15 грудня до 15 січня, а підсумки планують підбити 16 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram