ГоловнаЕкономікаДержава

Ярема: Керівника "Укрінтеренерго" заарештували

Сума застави становить 384 млн гривень

Рішенням Печерського райсуду за поданням Генеральної прокуратури України заарештували керівника держпідприємства "Укрінтеренерго".

Про це повідомив генпрокурор України Віталій Ярема в ефірі телеканалу "Інтер".

"Щодо нього обрано запобіжний захід - заставу - у сумі, яка дорівнює сумі угоди - 384 млн гривень. Якщо він цю заставу заплатить, то зможе вийти на свободу", - сказав Ярема.

Раніше в ГПУ повідомили, що 4 грудня директора "Укрінтеренерго" Володимира Зіневича затримали у справі про закупівлю вугілля в Південно-Африканській Республіці.

Генпрокурор також повідомив, що проведено перевірку закупівлі вугілля, доставленого з ПАР.

"Вартість контракту становить 384 мільйонів гривень, які вже було оплачено. Однак під час дослідження вугілля нами встановлено, що воно не відповідає якості, яку було заявлено в угодах. Допитано експертів з цього питання, як показали аналізи та лабораторні дослідження, це вугілля не пристосоване для спалювання на наших теплоелектростанціях, зокрема на Зміївській та Трипільській", - прокоментував він.

Ярема також повідомив, що в четвер ГПУ спільно з Головним управлінням боротьби з організованою злочинністю МВС проведено 36 обшуків в офісах комерційних і державних підприємств, які займалися постачанням послуг матеріалів на НАК "Енергоатом".

Як повідомлялося раніше, ГПУ 6 листопада розпочала кримінальне провадження за фактом заволодіння посадовими особами ПАТ "Центренерго", ДП "Укрінтеренерго" та рядом інших суб'єктів господарської діяльності державними коштами в особливо великих розмірах. Одним з епізодів злочинної діяльності, що перевіряється слідчими, є укладення в серпні цього року зовнішньоекономічного контракту на придбання вугілля сумнівної якості в Південно-Африканській Республіці.

Зіневич очолює "Укрінтеренерго" з квітня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram