ГоловнаЕкономікаБізнес

Генпрокуратура провела обшук в "Енергоатомі"

Підставою для перевірок стала кримінальна справа з приводу контрактів часів Януковича

Генпрокуратура провела обшук в "Енергоатомі"
Фото: gasunion.org.ua

Генеральна прокуратура вранці в четвер почала обшук в "Енергоатомі", компанії-операторові українських атомних станцій. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Обшук відбувся в дирекції компанії та її підрозділах "Атомремонтсервіс", "Атомкомплект" та "Науково-технічний центр". Вилучено документи про роботу більш ніж із 250 підприємствами, у тому числі з російським "ТВЕЛом", Wеstіnghоusе Еlесtrіс Sweden АВ, ТОВ "КПМГ Аудит", ТОВ "Грант Торнтон Легіс".

Прес-секретар компанії Ілона Заєць розповіла, що підставою для обшуку стало кримінальне провадження, відкрите влітку 2014 року в рамках розслідування договірної діяльності компанії у 2012-2013 роках. У цій справі 9-10 вересня в "Енергоатомі" вже проводили обшук.

"Під час того обшуку в кабінеті президента компанії вилучили виключно презентаційні матеріали ВАТ "Харківський науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут "Енергопроект" - з фотографіями приміщень, діаграмами динаміки зростання заробітної плати, сплати податків. Саме цей інститут є проектантом Запорізької та Южно-Української АЕС, які територіально найближчі до зони АТО. Серед інших правоохоронців зацікавили договори з Westinghouse і ТВЕЛом - компаніями, які постачають на українські АЕС ядерне паливо. Звичайно, кримінальне провадження, згідно з яким проводили обшук, жодним чином не стосується цих аспектів діяльності компанії", - сказала вона.

Нагадаємо, "Енергоатом" експлуатує Запорізьку, Рівненську, Хмельницьку і Южно-Українську АЕС, а також об'єднує Ташлицьку ГАЕС і Олександрівську ГЕС (всі три - Миколаївська область). До складу компанії входить також Донузлавська ВЕС (Крим).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram