ГоловнаЕкономікаДержава

Міністр закликав населення скоротити споживання електроенергії

Демчишин назвав умову для скасування аварійних відключень світла

Міністр закликав населення скоротити споживання електроенергії
Фото: 7dniv.info

Міністр енергетики Володимир Демчишин заявив, що особисто накаже вже в п'ятницю припинити аварійні відключення світла, якщо сьогодні ввечері промислові підприємства і населення скоротять споживання на 15%.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

"Я звернувся до споживачів із проханням добровільно самообмежувати споживання електроенергії в пікові години, щоб їх несподівано і позапланово не відключати. Таке прохання до всіх споживачів електроенергії - насамперед до великих промислових підприємств, а також до населення. Такі кроки дозволять нам відмовитися від практики відключення споживачів від електроенергії, збалансувати енергосистему і вирішити цю проблему найближчим часом", - заявив міністр.

Він пояснив, що через дефіцит вугілля і зупинку третього енергоблоку Запорізької АЕС Україні не вистачає 3000 МВт електроенергії.

"Прошу поставитися до цього серйозно. Чекаємо на обмеження споживання електроенергії вже сьогодні з 17:00 по 21:00. Зі свого боку ми відреагуємо вже завтра. Якщо ми побачимо, що споживання зменшиться і ми в межах тих потужностей, які за генеруванням нам наразі доступні, то вже завтра я обіцяю звернутися до НЕК "Укренерго" щодо припинення відключень", - сказав міністр.

Столична компанія "Київенерго" зі свого боку опублікувала пам'ятку, як населення може скоротити споживання електроенергії. Киянам рекомендують, наприклад, прати в машинках у холодній воді і завантажувати барабан по максимуму; вимикати гаджети після того, як вони зарядилися; вимикати електроприлади, яких не використовують; увесь час вимикати світло за собою; замінити лампочки на світлодіодні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram