ГоловнаЕкономікаБізнес

Компанії "Аэрофлот" заборонили польоти до Харкова

Російська авіакомпанія мала намір відновити польоти з 1 грудня

Компанії "Аэрофлот" заборонили польоти до Харкова

Російській авіакомпанії "Аэрофлот" не дозволять відкрити рейси у Харків і Дніпропетровськ, які вона анонсувала в четвер. Про це заявив колишній депутат Верховної Ради Анатолій Гриценко, який програв жовтневі вибори, у фейсбуці.

"Щойно отримав позитивну інформацію: відповідними структурами України ухвалене рішення зупинити анонсовані російським "Аерофлотом" польоти з 1 грудня до Харкова і Дніпропетровська", - написав він. Від кого він отримав інформацію і що це за структури, Гриценко не вважав за потрібне уточнювати.

Однак цю інформацію підтвердив "Интерфаксу" і голова Державіаслужби Денис Антонюк. Також вирішується питання про заборону на польоти до Дніпропетровська. Щодо рейсу до Одеси, який уже виконується, у Державіаслужби наразі даних про заборону немає.

У повідомленні авіакомпанії говорилося, що рейси виконуватимуться щодня з московського аеропорту "Шереметьєво" на лайнерах Sukhoi SuperJet 100. Причому до Харкова "Аэрофлот" планував літати двічі на день.

"Аэрофлот" з травня припинив регулярні польоти до Харкова і Донецька, а після падіння "Боїнга" - до Дніпропетровська і Одеси. Регулярні польоти до Одеси було відновлено з 11 жовтня.

Нагадаємо, що "Аэрофлот" виконує рейси до окупованого Росією Криму, незважаючи на офіційну заборону України. Державіаслужба розповідала, що виписала близько 1900 штрафів російським авіакомпаніям, які ігнорують рішення України (не тільки компанії "Аэрофлот", а й іншим), на загальну суму 261,5 мільйона гривень. При цьому "Аэрофлот" подав 700 позовів, оскаржуючи санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram