ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ назвав повідомлення про підроблені гривні на Донбасі провокацією

Регулятор угледів у ЗМІ кампанію із дестабілізації фінансової системи

НБУ назвав повідомлення про підроблені гривні на Донбасі провокацією
Фото: kerch.fm

Нацбанк назвав повідомлення про підроблені гривні на Донбасі провокацією, спрямованою на дестабілізацію фінансової системи України. Про це регулятор повідомив у своєму листі від 26 листопада.

"Ця інформація має відверто провокаційний характер і має на меті дестабілізувати фінансову систему України", - зазначено там.

НБУ подає статистику про виявлення фальшивих грошей, згідно з якою кількість підроблених банкнот із початку року не тільки не зросла, а й упала майже на 2%. В основному підробки - це купюри середнього номіналу 20, 50 і 100 гривень.

Проте Нацбанк рекомендує банкам, приймаючи готівку, перевіряти її на детекторах, які здатні візуалізувати інфрачервоний захист.

Нагадаємо, повідомлення про те, що на сході України бойовики розплачуються фальшивками, з'явилися ще влітку, в листопаді вони активізувалися. Прес-служба МВС у середу повідомила, що оперативники перекрили канал збуту фальшивих купюр номіналом 100 і 200 гривень. Тоді з незаконного обігу оперативники вилучили 89 підроблених купюр і затримали тих, хто їх робив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram