ГоловнаЕкономікаДержава

Словаччина готова збільшити постачання газу в Україну

Eustream очікує від української сторони підтвердження про її готовність до нарощування потужностей постачання газу

Словаччина готова збільшити постачання газу в Україну
Фото: dt.ua

Оператор газотранспортної системи Словаччини компанія Eustream могла б у найближчому майбутньому збільшити реверсне постачання газу в Україну порівняно з 11,5 мільярда тонн на рік, які заплановано постачати з 1 січня 2015 року.

Про це заявив офіційний представник компанії Ваграм Чугурян, пише "РИА Новости".

"Існують технічні можливості для подальшого збільшення постачання газу в реверсному режимі в Україну через територію Словаччини", - сказав Чугурян.

За його словами, все залежить від української сторони, яка зараз веде роботи з подальшого вдосконалення систем прокачування газу по своїй території.

"Як тільки Eustream отримає від української сторони підтвердження про її готовність до нарощування потужностей постачання, він оголосить про запуск процедури Open Season, під час якої буде зареєстровано фірми, що надали заявки на прокачування додаткових обсягів газу в Україну", - сказав Чугурян.

Весь процес, за його словами, займає всього кілька тижнів. Про те, наскільки надалі можуть зрости обсяги прокачування газу в Україну, представник Eustream відмовився сказати.

Нагадаємо, добове постачання природного газу зі Словаччини в Україну 18 листопада досягло історичного максимуму 31,2 млн кубометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram