ГоловнаЕкономікаБізнес

Дешева нафта найсильніше вдарить по Бахрейну, Анголі, Венесуелі й Еквадору

Росія опинилася у другій групі

Дешева нафта найсильніше вдарить по Бахрейну, Анголі, Венесуелі й Еквадору
Архив

Зниження цін на нафту найсильніше вдарить по Бахрейну, Анголі, Венесуелі й Еквадору, які мають дефіцит бюджету і заклали в нього високі котирування. Про це йдеться в повідомленні агентства  Fitch.

Росію і Саудівську Аравію агентство зарахувало до другої групи. Дешева нафта може призвести до того, що профіцит їхніх бюджетів заміниться дефіцитом, але при цьому Fitch зазначає, що обидві країни мають значний запас міцності.

Найменш схильні до ризику зниження нафтових котирувань Кувейт, емірат Абу-Дабі (входить в ОАЕ) і Норвегія. У цих країнах виробництво нафти на душу населення більше, тому їм потрібно скеровувати менше нафтової виручки на потреби населення, враховуючи закладені в бюджеті невисокі ціни на нафту. Крім того, в цих країнах за останні роки створено профіцити бюджету і платіжного балансу, що також знижує вплив дешевої нафти на кредитні ризики.

Нагадаємо, що зараз нафта Brent торгується на рівні 79-80 доларів за барель. У Росії заявляли, що дешева нафта призведе до втрати 90-100 мільярдів доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram