ГоловнаЕкономікаБізнес

Журнали Esquire і Men's Health припинять виходити в Україні

Журнали Esquire і Men's Health припинять виходити в Україні
Фото: instagram.com/esquireukraine

Фінський холдинг Sanoma згортає свій бізнес в Україні. За даними "Нового времени", компанія вирішила закрити свої друковані видання "Esquire Украина", National Geographic, Harper's Bazaar, "Домашний очаг" і Men's Health.

Жіночий журнал "Cosmopolitan Україна" виходитиме далі, але вже під керівництвом видавничого дому "Херст Шкулєв Україна", що випускає Elle і Maxim.

Рішення про закриття українських видань спричинене важким становищем ринку друкованої преси в Україні та фінансовими проблемами у головної компанії в Фінляндії. Офіційне оголошення про закриття очікується в понеділок, 17 листопада.

Варто зазначити, що Sanoma також продає низку журналів у Росії. Агентство ТАСС з посиланням на свої джерела повідомило, що американський медіаконгломерат Hearst Corporation викупить у Sanoma журнали Esquire, Cosmopolitan, Harper's Bazaar, "Популярная механика", "Домашний очаг", "Вкусно и полезно" і Robb Report.

Раніше Hearst і Sanoma керували ними на паритетних засадах у рамках видавничого дому "Фешн прес". Тепер вони увійдуть в російський холдинг Hearst Shkulev Media (журнали Elle, Maxim і Marie Claire), яким американська компанія володіє спільно з Віктором Шкулєвим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram