ГоловнаЕкономікаБізнес

"Газпром" заявив, що морська ділянка "Південного потоку" готова до початку будівництва

Нині підрядник виконує роботи з детального проектування підводної магістралі

"Газпром" заявив, що морська ділянка "Південного потоку" готова до початку будівництва
"Южный поток" в Болгарии в октябре 2013 года...
Фото: bivol.bg

Морська ділянка газопроводу "Південний потік" перебуває на високому ступені готовності до початку будівництва.

Про це заявили в прес-службі компанії "Газпром".

Зокрема, в повідомленні йдеться про те, що в середу правління "Газпрому" розглянуло хід реалізації проекту будівництва газопроводу.

"Було підкреслено, що компанія South Stream Transport BV готова до будівництва найбільш складної частини проекту - першої та другої ниток морського газопроводу. На морській ділянці завершено проектування на стадії FEED. Нині підрядник - компанія Saipem - виконує роботи з детального проектування підводної магістралі", - йдеться в повідомленні.

Для будівництва першої морської нитки поставлено майже 300 тис. т труб, а в порту Бургас ведеться зварювання секцій для будівництва глибоководної ділянки, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 3 листопада парламент Угорщини прийняв закон, який спрощує будівництво "Південного потоку". Раніше, в середині жовтня, у ВАТ "Газпром" заявили, що сподіваються найближчим часом почати будівництво сербської ділянки "Південного потоку".

"Південний потік" - проект "Газпрому" з будівництва газопроводу через Чорне море до країн Південної і Центральної Європи з метою диверсифікації маршрутів експорту природного газу та виключення транзитних ризиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram