ГоловнаЕкономікаДержава

Гонтарева: промисловість України запрацювала

НБУ заявив про поліпшення ситуації в економіці

Гонтарева: промисловість України запрацювала
Фото: tsn.ua

Глава Нацбанку Валерія Гонтарева заявила, що ситуація в економіці України розвивається оптимістичніше, ніж передбачалося раніше. Про це вона сказала в ефірі телеканалу "1+1".

"У нас прогноз ВВП виявився оптимістичнішим, ніж той, що ми бачили спочатку. За дев'ять місяців наш ВВП впав на 3,5%. Ми припускали, що за дев'ять місяців падіння становитиме 5%, тому прогноз до кінця року був 9%. На сьогодні ми змінили прогноз, ми бачимо, що буде 7%", - сказала глава НБУ.

"Навіть у зоні АТО у нас почала працювати промисловість. Тобто наші експортери вже починають працювати навіть у цій зоні. Це і Єнакіївський металургійний завод, це і Донецьксталь, це й Алчевський металургійний завод. Це все говорить, що валютний виторг у нас буде", - підкреслила Гонтарева. Вона заявила, що всі найбільші металургійні підприємства України почали нарощувати виробництво. При цьому глава НБУ додала, що найголовніше питання - це кому вони платитимуть податки.

Нагадаємо, наприкінці жовтня міністр фінансів Олександр Шлапак теж заявив, що економічна ситуація в Україні почала змінюватися на краще. "Результати вересня були кращими, ніж ми очікували. Якщо раніше нам прогнозували зниження [ВВП за підсумками 2014] у 9%, то зараз ми можемо говорити про повернення до зниження у 6,5%", - заявив він.

За даними Держстату, ВВП України за третій квартал порівняно з аналогічним періодом попереднього року знизився на 5,1%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram