ГоловнаЕкономікаБізнес

Ахметов збіднів за рік на 45% у доларовому вираженні, - оцінка

Донецький мільярдер все одно залишається найбагатшим громадянином України

Ахметов збіднів за рік на 45% у доларовому вираженні, - оцінка
Фото: scm.com.ua

Вартість активів Ріната Ахметова впала за рік на 45% до $10,1 млрд, йдеться у свіжому рейтингу найбагатших українців від інвесткомпанії Dragon Capital і журналу "Новое время" (№25 від 31 жовтня 2014 року).

Головними причинами падіння вартості активів названо кризу, війну на сході України і втрату державної підтримки компаніями Ахметова. Наприклад, у серпні було ліквідовано Нацкомісію регулювання енергетики, яку очолювали чиновники, близькі до мільярдера, пише журнал. Це вдарило по енергетичній компанії ДТЕК, що входить у бізнес-імперію Ріната Ахметова.

Утім, не тільки в Ахметова скоротилися активи. Із сотні найбагатших тільки п'ятеро змогли наростити свій статок. Ще п'ятеро не були представлені в рейтингу торік, тому складно сказати, стали вони багатшими чи просто успішно приховували свої активи від журналістів.

У п'ятірку найбагатших входять також представники неформальної групи "Приват" Геннадій Боголюбов ($2,6 млрд, -33% порівняно з минулим роком), Ігор Коломойський ($2,3 млрд, - 33%), зять другого президента України Віктор Пінчук ($1,9 млрд, -37%) і бізнес-партнер Ахметова по металургійному бізнесу за п'ять хвилин депутат Ради від Опозиційного блоку Вадим Новинський ($1,8 млрд, -38%).

Нагадаємо, 15 жовтня Ахметов вилетів із сотні найбагатших людей світу за версією Bloomberg, його статки тоді оцінили в $10,5 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram