ГоловнаЕкономікаДержава

Коаліція дасть українцям два роки для встановлення лічильників на газ, воду і тепло

Автономне опалення може опинитися поза законом

Коаліція дасть українцям два роки для встановлення лічильників на газ, воду і тепло
Фото: www.segodnya.ua

Коаліційна угода "Блоку Порошенка" передбачає, що по всій країні за два роки - у 2015-2016-му - введуть стовідсотковий облік виробництва і споживання газу, води і тепла.

Також документ пропонує заборонити установку автономного опалення там, де є централізоване, і ввести відповідальність за самовільне включення в теплову мережу будинку або від'єднання від неї.

БПП збирається включити в тарифи природних монополій гроші на модернізацію їхньої інфраструктури, але із зобов'язанням підвищити якість комунальних послуг.

На ринку управління житловими будинками знімуть бар'єри для входження нових компаній, при цьому мають ухвалити закон про правила їх роботи, обов'язки та відповідальність. Також коаліція мусить вдосконалити законодавство про ОСББ і затвердити закон про ухвалення рішень у будинках, де немає об'єднань власників.

Нагадаємо, минула влада пропонувала зобов'язати всі категорії споживачів перейти на комерційний облік теплової енергії та води до 2018 року, але цей проект так і не впроваджено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram