ГоловнаЕкономікаФінанси

МВС заявило про арешт 284 млн гривень, вкрадених з Родовід Банку

Банк виплатив за п'ятисотмільйонним депозитом 48% річних

МВС заявило про арешт 284 млн гривень, вкрадених з Родовід Банку
Фото: cxid.info

Міністерство внутрішніх справ повідомило про арешт 284 млн гривень, які незаконно потрапили на рахунок приватного товариства з Родовід Банку. Про це повідомила прес-служба МВС.

Гроші отримала компанія на підставі підроблених документів під виглядом відсотків за депозитом. Зараз міліція намагається встановити осіб, причетних до цієї афери.

Жодних назв у повідомленні МВС не називають. Тим часом, у судовому реєстрі можна знайти позов Родовід Банку до компанії "Укргаз-Енерго", пов'язаної з "Газпромом" і Дмитром Фірташем, де фігурує аналогічна сума. У ньому наголошується, що комерційна структура в лютому 2008 року поклала на депозит 552 млн гривень під 9% річних. У березні 2009 року сторони підписали додаткову угоду, яка підвищила процентну ставку до неймовірних 48%.

Через кілька днів після цього в банк ввели тимчасову адміністрацію, але свої відсотки "Укргаз-Енерго" зуміла-таки отримати у 2010 році.

У позові зазначається, що статутний фонд Родоводу тоді становив всього 435 млн гривень, а тому він не тільки не мав права виплачувати такі відсотки без згоди правління, але й приймати такий депозит.

Родовід Банк, який подав до суду на початку 2014 року, виграв судові розгляди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram