ГоловнаЕкономікаБізнес

З Луганської області в Росію вивезли два заводи

Вивезено "Машзавод-100" і завод "Юність"

З Луганської області в Росію вивезли два заводи
Фото: http://mvs.gov.ua

ГУ МВС у Луганській області повідомляє, що бойовики демонтували і вивезли обладнання луганського заводу електронного машинобудування "Машзавод-100", а а також заводу "Юність" у Краснодоні.

За попередньою інформацією, викрадене промислове обладнання вивозять на територію Російської Федерації, додали в міліції.

На "Машзаводі-100" розробляли і виготовляли обладнання для виробництва монокристалів сапфіру, кремнію та інших твердих та надтвердих монокристалів.

Завод "Юність" виготовляв спеціалізовану продукцію для ракетобудівної й аерокосмічної промисловості.

Окрім того, наголошують, що озброєні бойовики під час бойових дій біля с. Світличного Луганської області на ділянці РЕМВ викрали автомобілі ГАЗ-66, якими перевозилося евакуйоване обладнання з підприємства "Луганськвода".

Із шахт "Червонопартизанська" і "Харківська", що входять в ТОВ "ДТЕК Свердловантрацит", бойовики вже вивезли понад 500 тонн вугілля. Вугілля, за даними міліції, також вивозять на територію Російської Федерації.

Усі ці факти зафіксовано правоохоронними органами та внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що російські вантажівки, які привезли на Донбас гуманітарну допомогу, на зворотному шляху вивезли обладнання кількох заводів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram