ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна зажадала заборонити міжнародні дзвінки на російські номери в Криму

Росія у відповідь готова змінювати номера при приземленні дзвінків

Україна зажадала заборонити міжнародні дзвінки на російські номери в Криму

Україна на конференції Міжнародної спілки електрозв'язку виступила з вимогою не скеровувати міжнародні виклики на російські коди в Криму.

"Використання операторами і телерадіомовниками РФ мереж електрозв'язку та частотних присвоєнь України на тимчасово окупованій території Криму порушує норми міжнародного права, закріплені в основних документах МСЕ", - подано на сайті Держспецзв'язку слова його голови Володимира Звєрєва на повноважній конференції МСЕ.

Як пишуть "Ведомости" з посиланням на матеріали конференції, Україна закликала Міжнародну спілку зажадати від усіх операторів своїх країн продовжувати направляти трафік у Крим і Севастополь з використанням коду України й утримуватися від змін правил обробки таких викликів.

Повноважна конференція є вищим органом МСЕ і скликається раз на чотири роки.

Однак Росія розраховує, що МСЕ не виконуватиме вимог України, пише видання з посиланням на чиновника одного з профільних російських відомств.

"Втім, навіть якщо МСЕ не змінюватиме правил обробки викликів, є "технічна можливість" вирішити це питання, стверджує він. Правда, як - не пояснено. "Без зв'язку в Криму ніхто не залишиться", - підсумував чиновник. З ним погоджується співробітник іншого відомства і натякає на те, що при приземленні дзвінків "комутатори можуть змінювати номери", - йдеться в тексті статті.

Нагадаємо, зараз РФ переводить Крим на російську нумерацію, після чого маршрутизувати виклики на кримські номери в українському коді стане неможливо, українських номерів більше не залишиться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram