ГоловнаЕкономікаФінанси

Гендиректор "МТС Україна" підтвердив продаж компанії (оновлено)

Другий за величиною мобільний оператор може змінити основного власника

Гендиректор "МТС Україна" підтвердив продаж компанії (оновлено)
Фото: Макс Левин

Додано уточнення прес-служби МТС Україна про те, що продається не контрольний пакет акцій, а менша частина.

Гендиректор "МТС Україна" Іван Золочівський підтвердив, що частину акцій компанії виставили на продаж в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ".

"МТС Україна" шукає співінвестора на певну частку. Це не означає, що компанія продається, і ми виходимо з бізнесу цілком. Але материнська група, тверезо оцінюючи перспективи, розуміє, що мати контрольну частку в "МТС Україна" більше немає сенсу", - сказав він.

При цьому в самій компанії МТС уточнюють, що мова не йде про продаж контрольного пакета акцій - тільки про частину, меншу за контрольну. І що цитата в інтерв'ю Золочівського має звучати так:

"Це не означає, що компанія продається, але певне пайова участь може розглядатися. Питання про залучення співінвестора пояснюється необхідністю вкладання величезних коштів у розвиток 3G, що просто неможливо зробити без зовнішніх запозичень".

Жодних домовленостей із потенційними інвесторами наразі немає, як і не встановлено формат участі співінвестора в компанії.

Нагадаємо, МТС - другий за кількістю абонентів оператор в Україні. На кінець червня він обслуговував 23,07 млн клієнтів, більше має тільки "Київстар".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram