ГоловнаЕкономікаБізнес

Фірташ: 2013-го нас переконували продати "Інтер"

Власник Group DF спростував вплив на його телеканал з боку Януковича

Фірташ: 2013-го нас переконували продати "Інтер"
Фото: Макс Левин

Бізнесмен Дмитро Фірташ заявив, що власників "Інтера" 2013 року переконували продати телеканал.

"У 13 році була інша пропозиція. Нас намагалися переконати, що ми повинні продати. Ми сказали "ні", - повідомив Фірташ в інтерв'ю LB.ua. Бізнесмен ухилився від відповіді на запитання, чи не від "Сім'ї" надійшла ця пропозиція, і не уточнив, коли саме пропонували угоду. "Яка різниця, все одно ми її... відклали", - сказав він.

Фірташ запевнив, що оточення Віктора Януковича не мало жодного впливу на "Інтер", через що виникали великі скандали.

"У Сергія [Льовочкіна, одного зі співвласників "Інтеру"] було комплексне розуміння - не в прив'язці до "Інтеру", а в цілому - як висвітлювати, як усе повинно працювати. Він вважав, що телевізор повинен мати свободу. Він працював на президента і вважав, що телевізор не повинен створювати паралельну реальність, а показувати все, як є", - сказав Фірташ.

Янукович вів себе по-іншому, додав він. "Свого часу він вважав так, потім - так, потім - знову сяк. То він хотів бути демократом, то він хотів бути тираном. Ніяк не міг визначитися, вирішити, на якого ж коня сідати", - сказав Фірташ.

Бізнесмен додав, що зараз основним власником "Інтеру" є він сам, але при цьому він ніяк не впливає на редакційну політику. "Якщо подивитися наші ефіри, то стане зрозуміло: доступ для всіх однаковий. Цього разу ми навіть Юлії Володимирівні таку можливість надавали", - підсумував він.

Нагадаємо, Фірташ став номінальним власником "Інтеру" на початку 2013 року, коли викупив його у Валерія Хорошковського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram