ГоловнаЕкономікаДержава

Росія спробує заборонити реекспорт газу в Україну

Держдума вже розробляє законопроект, щоб розглянути його на цій сесії

Росія спробує заборонити реекспорт газу в Україну
Фото: www.finobzor.com.ua

Росія спробує законодавчо заборонити "реекспорт" газу в Україну з країн Євросоюзу. Пропозицію вніс перший заступник голови комітету Держдуми з промисловості Володимир Гутеньов, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Як заявив Гутеньов, зараз розробляється відповідний проект закону, який планується внести на розгляд нижньої палати парламенту до кінця цієї сесії. Ініціатор закону закликав депутатів Держдуми представити свої пропозиції щодо підготовлюваної законодавчої ініціативи.

"Вважаю за доцільне законодавчо встановити вимогу про включення у зовнішньоторговельні контракти на експорт російського газу в іноземні держави умови про заборону реекспорту поставленого газу, якщо зарубіжним партнером (споживачем експортної продукції) не виконуються договірні умови про оплату мінімальної річної кількості газу згідно із принципом "бери або плати", а також у країни, що мають фінансову заборгованість перед РФ", - повідомив депутат.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що якщо країни-члени Європейського Союзу постачатимуть газ в Україну у реверсному режимі, Росія припинить поставки газу в Європу. 25 вересня під тиском Росії Угорщина відмовилася від реверсних поставок газу в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram