ГоловнаЕкономікаДержава

Заступник глави ДФС розповів про податкові злочини, за якими стоять нардепи

Нинішні та колишні чиновники частіше за інших порушують податкове законодавство

Заступник глави ДФС розповів про податкові злочини, за якими стоять нардепи
Фото: facebook.com/robotodavets

Практично за кожним другим резонансним податковим злочином стоїть або колишній чиновник, який дійсний народний депутат. Про це написав перший заступник голови Фіскальної служби Володимир Хоменко у фейсбуці.

"Наприклад, великий холдинг-імпортер м'яса. Серед встановлених порушень - підробка ветеринарних сертифікатів, ввезення забороненої продукції, фіктивний експорт та ін. Частина цієї продукції взагалі непридатна для вживання в їжу людині. За цим холдингом стоять колишні керівники центральних органів виконавчої влади і дійсний народний депутат", - розповів він.

Податківці також "накрили" найбільшу за останні роки нелегальну фабрику з виробництва тютюнових виробів, за якою, за його словами, стоять дійсні депутати. "Тут і виробництво контрафактної продукції, і несплата податків, і нелегальна підприємницька діяльність, і викрадення речових доказів, і діяльність організованої злочинної групи та ін. Усього близько десятка злочинів", - підкреслив Хоменко.

Чотири депутати і колишній губернатор підозрюються в причетності до несплати акцизного податку алкогольними підприємствами.

"Кожен такий розгляд дається дуже не просто, тому що це люди з серйозними лобістськими можливостями і зв'язками. Стикаючись з усім цим, не можу не підтримати нинішній уряд Яценюка, який виступає за встановлення реальних власників всіх українських активів і за налагодження постійного антикорупційного контролю за доходами високих чиновників", - зазначив Хоменко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram