ГоловнаЕкономікаБізнес

УЗ виявила систематичну корупцію на Центральному вокзалі в Києві

Під час перевірки вивчали аудіозаписи обслуговування пасажирів, відеозаписи з камер спостереження, внутрішню документацію.

УЗ виявила систематичну корупцію на Центральному вокзалі в Києві
Фото: kiev.com.ua

Спеціальна комісія "Укрзалізниці" виявила численні факти систематичної корупції на Центральному залізничному вокзалі в Києві, яку покривало його керівництво. Про такі факти розповів начальник відділу протидії корупції на залізничному транспорті Олександр Красичков, пише ЦТС.

Наприклад, установлено факт обману пасажира, коли під час продажу двох квитків до Харкова та одного зворотного касир замість загальної суми 590 гривень назвав 790 гривень.

Відеокамери зафіксували випадки несанкціонованого вилучення жетонів в автоматичних камерах зберігання, які надалі продавали без обліку грошових коштів. Надходження не врахованих грошових коштів керівництву вокзалу від операції з жетонами становили від 40 тис. гривень щомісяця.

Красичков також додав, що частково підтвердилася інформація про те, що начальство вокзалу створило систему поборів із касирів. Раніше вони оприлюднили колективне звернення, в якому повідомили, що під загрозою звільнення повинні платити данину. Щомісячні суми сягають 500-1000 гривень, а за прийом на роботу потрібно викладати 2-3 тис. доларів. Усього на Центральному залізничному вокзалі Києва працюють 162 касири.

Перевірка проходила з 25 вересня по 13 жовтня, вивчили роботу 32 касирів, у 23 із них установили факти порушення трудової та фінансової дисципліни. Під час перевірки вивчали аудіозаписи обслуговування пасажирів, відеозаписи з камер спостереження, внутрішню документацію, крім того, проводили індивідуальні бесіди з працівниками вокзалу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram