ГоловнаЕкономікаДержава

Україна повинна провести банкрутство "Нафтогазу", - економіст

Без розв’язання проблеми "Нафтогазу" неможливо розв’язати інші проблеми України

Україна повинна провести банкрутство "Нафтогазу", - економіст
Фото: Макс Левин

Україна повинна провести банкрутство "Нафтогазу", щоб розв'язати проблему з дефіцитом бюджету цієї компанії. Про це в інтерв'ю ZN.UA сказав Андрій Кириленко, професор Массачусетського технологічного інституту (США), який більш ніж 12 років пропрацював у МВФ.

"...хронічно збитковий "Нафтогаз" - банкрут уже давно і безповоротно, але при цьому через нього з держави та економіки продовжують висмоктувати величезні ресурси. Належна процедура банкрутства дозволить чітко визначити і зафіксувати масштаби проблеми, знявши її з держави і суспільних фінансів", - сказав Кириленко.

Поки не буде банкрутства "Нафтогазу", потенційні приватні кредитори й інвестори будуть обходити його стороною, вважає економіст.

"Вільних грошей у світовій фінансовій системі зараз більш ніж достатньо, і їх прихід при грамотній структуризації процесу допоміг би досить швидко скерувати українську економіку на шлях стабілізації та зростання. Але доти, поки проблема "Нафтогазу" не почне реально вирішуватися, про щось таке і думати не доводиться", - вважає Кириленко.

Нагадаємо, Андрій Кириленко вважає, що зараз гроші МВФ витрачаються на підтримку "Газпрому", а не України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram