ГоловнаЕкономікаФінанси

Нафта Brent подешевшала до $88,3 за барель

Вартість нафти подолала чотирирічний мінімум

Нафта Brent подешевшала до $88,3 за барель
Фото: izvestia.ru

Вартість нафти Brent упала до чотирирічного мінімуму - нижче за $89 за барель через високу пропозицію за умов слабкого світового попиту, повідомляє "РБК-Україна".

До 7:50 за київським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 1,75 долара, до $88,30 за барель, раніше впавши до $88,11 - мінімального рівня з грудня 2010 року. Ф'ючерси на WTI знизилися на $1,99 до $83,78 за барель.

"Я думаю, ми підійшли до критичного рівня підтримки для Brent і West Texas Intermediate. Свого часу ОПЕК втрутилася при рівні цін $85. Я не стверджую, що це відбудеться і зараз: їм потрібно оцінити ситуацію з постачанням загалом", - сказав старший аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер.

Деякі учасники ОПЕК закликають картель скоротити видобуток, але міністр нафтової промисловості Еквадору Педро Мерісальде сказав у середу, що світові ціни "нормальні", враховуючи зростання видобутку нафти у США, і що ОПЕК обговорить рівень видобутку на плановій нараді в листопаді.

Спадання цін прискорилося в четвер, 9 жовтня, після повідомлення про скорочення експорту Німеччини. Його обсяг у серпні впав на 5,8%, що стало максимальним спаданням із січня 2009 року, коли в розпалі була світова фінансова криза.

"Зараз паніка. Погані новини спричинили розпродаж акцій на Заході, що і стало причиною (зниження цін на нафту). Нафти дуже багато в Середземномор'ї, в Африці і взагалі скрізь, а звідки взятися попиту?" - сказав трейдер одного з банків.

Нагадаємо, цього тижня курс долара вперше перевищив позначку в 40 російських рублів. Перед цим Держдума Росії "розпечатала" нафтогазовий резерв, дозволивши використовувати його кошти для погашення бюджетного дефіциту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram