ГоловнаЕкономікаДержава

П'ятницького призначили в.о. міністра економіки, Максюту звільнено (оновлено)

Павло Шеремета пішов з посади міністра економіки зокрема і через призначення Валерія П'ятницького його заступником, попри його волю

П'ятницького призначили в.о. міністра економіки, Максюту звільнено (оновлено)
Валерий Пятницкий
Фото: Макс Левин

Кабмін призначив Валерія П'ятницького в.о. міністра економіки, повідомляє УНІАН з посиланням на джерела в уряді. Посада була вакантною 2 вересня, коли Рада прийняла відставку Павла Шеремети.

При цьому звільнено Анатолія Максюту, першого заступника міністра економіки, який виконував обов'язки голови міністерства після відставки Павла Шеремети, пише "Интерфакс".

Шеремета подав у відставку 20 серпня, коли уряд без його згоди призначив Валерія П'ятницького торговим представником - заступником міністра економіки.

Валерій П'ятницький - кандидат економічних наук, доцент, випускник факультету кібернетики столичного університету ім. Шевченка. З 1996-го по 1999 рік працював у Міністерстві зовнішньоекономічних зв'язків і торгівлі України, займався відносинами зі Світовою організацією торгівлі. З 2002-го по 2003 рік - держсекретар з питань європейської інтеграції. З 2003-го по 2011 рік - перший заступник міністра економіки. У 2011-2014 роках - урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції.

П'ятницький очолював делегацію України на переговорах із СОТ, при ньому країна вступила в цю організацію 2008 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram