ГоловнаЕкономікаБізнес

Фірташ подасть в суд на Кабмін

Топ-менеджер Group DF звинуватив владу в посяганні на приватну власність

Фірташ подасть в суд на Кабмін
Фото: Макс Левин

Group DF Дмитра Фірташа вирішила оскаржити в суді постанову Кабміну про заборону використовувати газ зі сховищ на потреби хімзаводів.

Про це сказав керівний директор Group DF Борис Краснянський.

"Мене запитали про цю постанову ще в середу, коли я перебував у Відні. Я відразу відповів, що вона абсолютно незаконна, вона суперечить законодавству України, Конституції, тому що вона, по суті, нехтує правом приватної власності. На сьогодні я готовий сказати, що наші підприємства, які є власниками газу, що знаходиться в ПСГ, подають до суду, і оскаржуватимуть це рішення Кабінету Міністрів. Ще раз повторю, бо воно незаконне", - заявив він.

Позов майже готовий, його передадуть до суду цього тижня.

У Group DF у сховищах знаходиться близько 4 млрд кубометрів газу. Група також є власником великих виробників міндобрив "Рівнеазот" і черкаський "Азот" (а також двох хімзаводів у Горлівці і Сєвєродонецьку, що не працюють), які використовують газ як сировину.

Нагадаємо, рішення Кабміну аргументовано необхідністю заощаджувати газ. Заборона на підняття газу діє до кінця опалювального сезону. У цей період хімзаводам дозволяється використовувати виключно імпортний газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram