ГоловнаЕкономікаБізнес

В Алчевську відновив роботу коксохімічний завод

"Алчевський коксохім" було знеструмлено більш як місяць

В Алчевську відновив роботу коксохімічний завод
Архивное фото
Фото: www.capital.ua

Коксохімічний завод в Алчевську відновив свою роботу. Підприємство запустилось 29 вересня, але відомо про це стало тільки сьогодні, повідомляє "Insider" з посиланням на джерело на підприємстві.

За даними джерела, найближчим часом почне роботу і Алчевський металургійний комбінат.

"Готуємося. Співробітники працюють, у відпустки не йдуть, запуск можливий наступного тижня", - сказав представник комбінату.

Кажучи про запуск підприємств після тривалого простою, на заводі відзначили, що деякі підрозділи працювали в холодному режимі, але зараз інфраструктура вже відновлена, є сировина, кокс і електрику, тому печі можна розігрівати.

Тим часом гендиректор об'єднання коксохімічних підприємств "Укркокс" Анатолій Старовойт уточнив, що Алчевський завод зараз виробляє незначні обсяги коксу, недостатні для повного забезпечення металургійних комбінатів.

"Печі працюють з великим періодом коксування, що негативно позначається на якості. По суті, такий кокс непридатний для використання в металургії. А основна причина відновлення роботи КХЗ - отримання коксового газу для обігріву печей, підтримки їх у робочому стані", - вважає експерт.

Нагадаємо, "Алчевський коксохім" було зупинено в середині серпня через відсутність вугілля та електрики: обстріли знеструмили більшість великих промислових підприємств регіону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram