ГоловнаЕкономікаБізнес

Матросам пасажирських катерів Севастополя знизили зарплати після окупації

Морський транспорт перевозить пасажирів цілий рік через Севастопольську бухту

Матросам пасажирських катерів Севастополя знизили зарплати після окупації
Фото: sevastopolis.com

У Севастополі працівники портофлоту, який цілий рік перевозить пасажирів із центру міста на Північну сторону, на Радіогірку та в місто Інкерман, обурені низькою зарплатою і погрожують страйками. Про це пише місцева "Севастопольская газета".

"В Україні ми отримували 8-10 тисяч гривень. Зараз 2000 рублів - аванс і ще 2 тисячі рублів - зарплата (тобто не більш ніж 1500 гривень, - LB.ua). Ми не для того йшли в Росію!" - цитує видання слова матроса Віктора Оліфірова, який 40 років пропрацював на підприємстві.

Офіційно на підприємстві середня зарплата становить близько 9000 рублів, мінус 15% податків, тобто на руки працівники отримують у середньому 7650 рублів (приблизно 2550 гривень).

Портофлот - підрозділ держпідприємства "Севастопольський морський торговий порт" - виконує пасажирські морські перевезення в Севастополі. І котрий рік заявляє про збитки. Кілька місяців тому підприємство підвищило розцінки на проїзд у катерах до 15 рублів (близько 5 гривень), тоді як до російської окупації він коштував лише 2,5 гривні. Для порівняння, проїзд у міських маршрутних таксі коштує щонайдорожче 10 російських рублів (приблизно 3,3 гривні).

Керівництво портофлоту скаржиться, що змушене перевозити велику кількість пільговиків, через що компанія зазнає збитків. На початок 2014-го із 10 пасажирських катерів компанії на ходу була тільки половина. Щодня портофлот перевозить близько 6000 осіб, третина з них - пільговики, повідомляла місцева газета "Слава Севастополя". Однак скільки людей насправді перевозять у катерах і скільки з них пільговики - невідомо. Працівники портофлоту не завжди забезпечують квитками пасажирів і, судячи з усього, показують у звітах не весь дохід.

Нагадаємо, окупанти відібрали в Ахметова кабельну каналізацію в Севастополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram