ГоловнаЕкономікаБізнес

Порошенко найняв Rothschild для продажу бізнесу

Президент заявив, що на нього неможливо тиснути

Порошенко найняв Rothschild для продажу бізнесу
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко підтвердив, що підписав угоду з інвестиційною компанією Rothschild про продаж своїх активів.

Про це він заявив в ефірі 1+1.

"Я домовився, причому не з якоюсь містечковою компанією, а з компанією зі світовим ім'ям. Rothschild, у якої 200 років бездоганної репутації, підписала угоди про те, що вона отримала всі повноваження для продажу бізнесу", - сказав Порошенко.

Але при цьому Порошенко зазначив, що продаж бізнесу - це тривалий процес.

"Я думаю, що всі вже зараз переконалися, що на мене не можна тиснути ні через бізнес, ні через родичів, ні через політиків. Тому що ціна, яку зараз поставлено на карту, дуже велика - існування держави", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, що основний актив Порошенка - це кондитерська корпорація "Рошен", але при цьому в його бізнес-імепрію входять (повністю або в партнерстві з іншими бізнесменами) Севастопольський морський завод, київський завод "Ленінська кузня", Пісківський завод скловиробів (Київська область), страхова компанія "Країна", Міжнародний інвестиційний банк, акумуляторний завод "Енергоавтоматика "в Дніпропетровську, телекомунікаційна фірма "Екран" (бренд Maximum TV).

Аграрний холдинг "Укрпромінвест-Агро" Петра Порошенка об'єднує компанії "Група Агропродінвест", "Зоря Поділля", "Агрофірма Дніпроагролан", "Мас-Агро", "Агрофірма Інванківці". Порошенко також виробляє крохмаль в Дніпропетровську на фірмах "Інтеркорн Корн Просессинг Індастрі" і "Дніпровський крохмале-патоковий комбінат" і продає його через ТОВ "Асоціація Крохмалопродукт".

Порошенку належить спортклуб "5 елемент" в Києві і телевізійний "5 канал".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram