ГоловнаЕкономікаДержава

У Києві захопили Концерн теле- і радіозв'язку

Екс-гендиректор пред'явив рішення суду з контрольованої бойовиками території

У Києві захопили Концерн теле- і радіозв'язку

Генеральний директор Концерну радіозв'язку, телебачення і радіомовлення Олександр Півнюк заявив, що вранці в понеділок центральний офіс концерну захопив його попередник на цій посаді Костянтин Захаренко.

"О 7:00 ранку людина, яку у квітні усунули з посади виконувача обов'язків гендиректора, здійснила рейдерське захоплення державного підприємства", - повідомив Півнюк у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Захаренко прорвався на підприємство, зламавши двері, спільно з людьми, які раніше працювали на підприємстві, а також з невідомими особами. Екс-гендиректор пред'явив рішення Тельманівського районного суду Донецької області про скасування рішення уряду про своє звільнення і призначення на цю посаду Півнюка. Як додав гендиректор концерну, районний центр Тельманівка зараз не перебуває під контролем української влади.

Станом на 8:30 у концерні очікують реакції правоохоронних органів, куди раніше скерували інформацію. Поруч із концерном зібралося близько 100 осіб, які висловлюють підтримку попередньому керівництву.

Як повідомляли, у квітні уряд змінив генерального директора концерну, звільнивши Захаренка і призначивши замість нього Півнюка.

КРРТ - держоператор, який здійснює трансляцію теле- і радіоканалів по всій території України, а також супутникове мовлення в європейських країнах.

Концерн РРТ об'єднує понад 560 антенно-щоглових споруд висотою від 70 до 380 метрів, більш ніж 12 тис. км радіорелейних ліній, 80 потужних радіо- і телевізійних передавальних станцій, понад 1380 телевізійних передавачів, зокрема 31 цифровий передавач стандарту DVB-Т у Києві, Київській, Житомирській та Одеській областях, 365 радіомовних передавачів, 2 потужні радіоцентри, 2 центри супутникового зв'язку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram