ГоловнаЕкономікаДержава

Україна і Росія планують підписати тимчасовий газовий договір

Еттінгер заявив, що провал "зимового пакета" може вилитися у повторення 2009 року

Україна і Росія планують підписати тимчасовий газовий договір
Фото: EPA/UPG

Україна і Росія планують підписати тимчасовий газовий договір строком на півроку, до кінця березня 2015-го. Про це заявив єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер.

"Сьогодні ми підготували якісний проект для "зимового пакета", і я впевнений, що цей проект може отримати згоду учасників у Москві та Києві. Я думаю, що шанси на те, що всі учасники підпишуть цей пакет, дуже високі", - цитує політика "Интерфакс".

Новий раунд тристоронніх переговорів щодо газу має відбутися наприкінці наступного тижня. Еттінгер також заявив, що дуже високо оцінює шанси того, що домовленості між Україною, Росією та ЄС щодо газу все-таки досягнуть.

За його словами, уникнути нестачі газу - це в загальних інтересах сторін. "Ми вчасно, ще до початку зими, розробили основні пункти цього пакета, і якщо ми отримаємо добро від урядів, то це призведе до ухвалення "зимового пакета", - сказав він, пояснивши, що якщо цей пакет не ухвалять, то виникне небезпека повторення січня 2009 року.

Нагадаємо, що в рамках цієї угоди Україна має заплатити за газ 3 млрд доларів, за що "Газпром" поставить 5 млрд кубометрів газу по 385 доларів за тисячу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram