ГоловнаЕкономікаБізнес

Фірташ утратив контроль над титановим рудником у Вільногірську

Група компаній Group DF не згідна з поверненням комбінату державі

Фірташ утратив контроль над титановим рудником у Вільногірську
Фото: corpnews.com.ua

Державна об'єднана гірничо-хімічна компанія взяла під контроль Вільногірський гірничо-металургійний комбінат - один з двох титанових комбінатів, що раніше перебував в оренді у "Кримського титану" Дмитра Фірташа. Група компаній Group DF заявляє про "силове захоплення" Вільногірського гірничо-металургійного комбінату  (Дніпропетровська область) за участю чиновників Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Представники адміністрації та співробітники МВС Дніпропетровської області взяли комбінат під контроль у понеділок, 22 вересня, проте про це стало відомо тільки сьогодні.

У групі компаній заявляють, що співробітників комбінату не допустили на роботу. "Як наслідок, повністю порушено виробничий процес, що призвело до зупинки підприємства. Оскільки Вільногірський ГМК є містотворчим підприємством, від його зупинки можуть постраждати не тільки 5 тисяч працівників, які залишаться без роботи, а й ціле місто - 24 тисячі осіб", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, "Кримський титан" заперечує передачу Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК державі.

Окружний адміністративний суд Києва 4 вересня виніс рішення про заборону ФДМ та іншим органам, у тому числі правоохоронним, здійснювати передачу або повернення орендованих комплексів державі до завершення розгляду справи по суті і винесення остаточного рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram